PiekerPower® Privé

Piekeren duidt op herbelevingen

Als je een dieperliggend gepieker of somber gevoel ervaart, weet dat je een PTSS hebt, of suïcidale gedachten hebt, dan is het handiger om niet in een groep, maar juist 1 op 1 aan de slag te gaan. Het tempo is dan goed af te stemmen op wat werkt voor jou. We maken samen een privé 1 op 1 plan voor jouw begeleiding en we stellen het meteen bij als jouw situatie daarom vraagt.

“Ben ik niet een te moeilijk geval?”

Misschien vraag je je af of PiekerPower® Privé niet te licht is voor jouw situatie. Daar kan ik heel kort over zijn: tot nu toe heb ik nog nergens een vergelijkbare begeleiding aangetroffen, die daadwerkelijk de onderliggende oorzaak van herbelevingen blijvend doorbreekt. Het PiekerPower® Stappenplan is al door meerdere mensen doorlopen, die ook complexe trauma’s hebben. Zelf ben ik ook een heel moeilijk geval. Besef dat je al gekomen bent waar je nu bent. Wat volgens de DSM misschien te vatten is in meerdere diagnoses en het heel complex doen lijken, is in feite een conclusie vanuit een reeks vragen.

“Herbelevingen, is dat wat er gebeurt?”

Herbelevingen, want daar hebben we het over bij aanhoudend piekeren, komen voort uit een eerder moment waarin de situatie zo overweldigend was, dat je lijf en brein blijvend ontregeld zijn geraakt. Dat kan iedereen overkomen.
Sommigen hebben dan last van stemmen, voelen zich murw, kunnen niet meer bij hun gevoel, of zijn continue in paniek. En zo zijn er nog vele varianten van herbelevingen, waar de overeenkomstige factor is, dat je er in blijft hangen.

Herbelevingen vallen meestal niet op

Vaak heb je zelf niet door dat er een herbeleving gaande is. Er is namelijk geen reset, het voelt altijd zoals het voelt. Sommigen hebben hier al EMDR voor gehad. Mogelijk is zijn je herbelevingen na EMDR heviger geworden. Herbelevingen hebben mensen eigenlijk altijd na een moeilijke jeugd of na een jeugd trauma. Bij het PiekerPower® Stappenplan krijg je opeens wel zicht op die hevigheid en kun je grip krijgen op de triggers ervan in je huidige bestaan.

Zicht op jouw herbelevingen

Wil je eerst eens ervaren waarin dat verschil ongeveer zit? Doorloop dan rustig zelf het PiekerPower® Stappenplan of neem deel aan de PiekerPower® Challenge. Je kan natuurlijk ook contact opnemen met me, om te bespreken wat voor jou het meest passend is in jouw situatie. Dat gaat heel makkelijk via de PiekerPowerChat.